Κυπρίων Ν. Ξάνθης

Πολιτιστικός Σύλλογος

Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης

Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης ιδρύθηκε το 1989 στη πόλη της Ξάνθης. Είναι πολιτιστικός και λαογραφικός σύλλογος με πολύπλευρες δράσεις που σκοπό έχουν την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την στενότερη συνεργασία της Θράκης με την Κύπρο, την πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής, την προστασία του περιβάλλοντος,  την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή κλπ.

Προς επίτευξη των παραπάνω στόχων έχει ιδρύσει στην περιοχή των Αβδήρων το 1996, το Άλσος των Αγνοουμένων (12,00 στρέμματα) και το 2008 σε συνεργασία με το τότε δήμο Βιστωνίδας το «Κέντρο Ανάδειξης της Λαογραφικής και Ιστορικής Ενότητας Θράκης- Κύπρου ¨Γρηγόρης Αυξεντίου¨». Συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις της πόλης μας και διοργανώνει: εκθέσεις με διάφορα θέματα: φωτογραφίας, ζωγραφικής, βιβλίου κλπ, καθώς και ομιλίες με πληθώρα θεμάτων, αναβιώσεις εθίμων και παιχνιδιών, θεατρικές παραστάσεις κλπ, ως σύλλογος αλλά και σε συνεργασία με άλλους συλλόγους και φορείς.

Από τον Οκτώβριο 2009,κάθε δεκαπενθήμερο, επιμελείται και παρουσιάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή «Κύπρος- Θράκη βίοι παράλληλοι», με ποικίλα θέματα στο Δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης «Όμορφη Πόλη».

Εξοπλίζει τις τοπικές βιβλιοθήκες, ιδίως του δήμου Ξάνθης με διάφορα βιβλία Κυπρίων πνευματικών προσώπων, ενώ με εφαλτήριο το «Γρηγόρης Αυξεντίου», και με την φιλοξενία του στο ΡΙΚ προωθεί την τουριστική ανάπτυξη μεταξύ Θράκης- Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα : www.xanthi.cyprusnet.gr ή στο facebooκ, https://m.facebook.com/syllogoskyprivnxanthis/ και στην  https://m.facebook.com/GrigorisAfxentiu/.

Το στέκι μας!

Ο Σύλλογός μας

μετράει … μέλη
… Συμμετοχές στην παρέλαση
Παρελάζουμε απο το …
Έχουμε δημιουργήσει .. στολές

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Τηλέφωνα Επικοινωνίας :

Ελένη Χατζηγεωργίου 6977458109

Το στέκι μας

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα

Το μήνυμά σας

Οι Φωτογραφίες του Συλλόγου μας