Κυπρίων Ν. Ξάνθης

Πολιτιστικός Σύλλογος

Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης ιδρύθηκε το 1989 στη πόλη της Ξάνθης. Είναι πολιτιστικός και λαογραφικός σύλλογος με πολύπλευρες δράσεις που σκοπό έχουν την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την στενότερη συνεργασία της Θράκης με την Κύπρο, την πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής, την προστασία του περιβάλλοντος,  την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή κλπ.

Προς επίτευξη των παραπάνω στόχων έχει ιδρύσει στην περιοχή των Αβδήρων το 1996, το Άλσος των Αγνοουμένων (12,00 στρέμματα) και το 2008 σε συνεργασία με το τότε δήμο Βιστωνίδας το «Κέντρο Ανάδειξης της Λαογραφικής και Ιστορικής Ενότητας Θράκης- Κύπρου ¨Γρηγόρης Αυξεντίου¨». Συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις της πόλης μας και διοργανώνει: εκθέσεις με διάφορα θέματα: φωτογραφίας, ζωγραφικής, βιβλίου κλπ, καθώς και ομιλίες με πληθώρα θεμάτων, αναβιώσεις εθίμων και παιχνιδιών, θεατρικές παραστάσεις κλπ, ως σύλλογος αλλά και σε συνεργασία με άλλους συλλόγους και φορείς.

Από τον Οκτώβριο 2009,κάθε δεκαπενθήμερο, επιμελείται και παρουσιάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή «Κύπρος- Θράκη βίοι παράλληλοι», με ποικίλα θέματα στο Δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης «Όμορφη Πόλη».

Εξοπλίζει τις τοπικές βιβλιοθήκες, ιδίως του δήμου Ξάνθης με διάφορα βιβλία Κυπρίων πνευματικών προσώπων, ενώ με εφαλτήριο το «Γρηγόρης Αυξεντίου», και με την φιλοξενία του στο ΡΙΚ προωθεί την τουριστική ανάπτυξη μεταξύ Θράκης- Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα : www.xanthi.cyprusnet.gr ή στο facebooκ, https://m.facebook.com/syllogoskyprivnxanthis/ και στην  https://m.facebook.com/GrigorisAfxentiu/.

Το στέκι μας!

«Παιχνίθκια, καμώματα τζιαι αρώματα από την Κύπρο μας» Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), με την στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, με την δράση : «Παιχνίθκια, καμώματα τζιαι αρώματα από την Κύπρο μας» φέρνουν την Κύπρο στην Παλιά Πόλη. Καλούν τους Ξανθιώτες και όχι μόνο να έλθουν στο στέκι τους που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία του Ιωάννη Προδρόμου. Ελάτε κοντά μας μικροί και μεγάλοι φίλοι μας, να συμμετέχετε στα παιχνίδια μας, στα κρυπτόλεξα και τα ρωτήματα, να μας ζωγραφίσετε την Κύπρο σας και να φύγετε με πολλά- πολλά δώρα και με υπέροχες αναμνήσεις. Αν είστε πάνω από 18 χρονών απλά προσθέστε το μαγικό χαρτάκι με το όνομα και την διεύθυνση σας στο σχετικό κουτί που θα έχουμε όλες αυτές τις μέρες και διεκδικείστε ταξίδι για δύο άτομα στο υπέροχο νησί της Ανατολικής Μεσογείου, στην Κύπρο μας. Ελάτε να πάρετε υλικό για την Κύπρο, να γνωρίσετε την ομορφιά, την ιστορία, τα αρώματα, τις γεύσεις της αλλά και τα υπέροχα εδέσματα και ποτά της. Μέλη του Συλλόγου Κυπρίων και η Υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Πωλήσεων του ΚΟΤ στην Αθήνα θα είναι στην διάθεση σας για όποια πληροφορία ζητήσετε, θα είναι εκεί στο στέκι της Κύπρου μας, ελάτε να μας γνωρίσετε καλύτερα, ελάτε με τα μονοπάτια των παιχνιδιών, των καμωμάτων και των αρωμάτων να πάμε ένα ονειρικό ταξίδι στο χρυσοπράσινο φύλλο. Η κλήρωση για το ταξίδι για δύο άτομα, θα γίνει την τελευταία ημέρα των Γιορτών Παλιάς Πόλης στην Πλατεία Μητροπόλεως.

μετράει … μέλη
… Συμμετοχές στην παρέλαση
Παρελάζουμε απο το …
Έχουμε δημιουργήσει .. στολές

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Τηλέφωνα Επικοινωνίας :

Ελένη Χατζηγεωργίου 6977458109

Το στέκι μας

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα

Το μήνυμά σας

Οι Φωτογραφίες του Συλλόγου μας