26 Χρόνια Γιορτές Παλιάς Ξάνθης

Χρόνια Διεξαγωγής
Πολιτιστικοί Σύλλογοι
Συναυλίες
Επισκέπτες κάθε χρόνο

ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Xτισμένη μετά το 1829 αποτελεί κόσμημα για την πόλη με τα όμορφα σοκάκια και τα παραδοσιακά της κτίσματα.

ΓΙΟΡΤΕΣ

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης που ξεκίνησαν το 1991 , διοργανώνονται την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι αναλαμβάνουν με περίσσιο μεράκι να οργανώνουν ένα μεγάλο φαγοπότι για όλους τους επισκέπτες

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα των γιορτών κάθε χρόνο είναι γεμάτο από πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και σημαντικές συναυλίες

Γιορτές Παλιάς Ξάνθης

Οι Γιορτές Παλιάς πόλης της Ξάνθης είναι ο δεύτερος μεγάλος θεσμός στην Ξάνθη μετά τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές. Διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 1991 και έκτοτε λαμβάνουν χώρα αδιάλειπτα κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
Το όνομά τους το έλαβαν για τον λόγο ότι το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων αυτών πραγματοποιείται στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό της Ξάνθης, τη λεγόμενη «Παλιά Πόλη», στα σοκάκια της οποίας στήνονται τα στέκια των πολιτιστικών και καρναβαλικών συλλόγων για να προσφέρουν φαγητό και ποτό.
Στα στέκια των συλλόγων στήνονται γλέντια, και με τα λεφτά που συγκεντρώνονται διοργανώνεται το Καρναβάλι από τους συλλόγους. Ιδρυτής των γιορτών ήταν ο Φίλιππος Αμοιρίδης καθώς θεωρούσε πως η παραδοσιακή πόλη ήταν ελκυστική και θα είχε επιτυχία το εγχείρημα, πράγμα που έγινε. Το κύριο κομμάτι των γιορτών γίνεται στην Πλατεία Μητροπόλεως με ξεχωριστούς καλλιτέχνες και πολιτιστικά δρώμενα.
Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και η Οργανωτική Επιτροπή διοργανώνουν τις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2017 που φέτος συμπληρώνουν είκοσι επτά [27] χρόνια ζωής.
Για πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2541073640 & 2541072554, ή στην ιστοσελίδα www.paliapoli.gr